Címerek és rézkarcok tervezése, készítése
GoogleFacebook

RÓLAM

KOVÁTS FERENC vagyok

1973-1988
  • Grafikai tervezések
  • Baranya Megyei Moziüzemi Vállalat dekorációs – és nyomdarészlege
  • Apáczai Nevelési Központ nyomdájának vezetője, Pécs
1988-tól “szabadúszó” grafikus
Munkahelyi feladataim mellett vonzott a képgrafika is. Számos kiállításon szerepeltem, több pályázat nyertese, vagy díjazottja voltam.
Azt a kezdeti nehézséget, melyet az alkalmazott grafika és a képgrafika együttes művelése okozott számomra, mesterem, Mezey István kazincbarcikai grafikusművész segített feloldani.
1977-1996
Résztvevője voltam az Encsi Országos Képzőművészeti Alkotótábornak. Később a grafikai szekció vezetésével bíztak meg.

1977-ben állították fel Telkibányán vörösfenyőből faragott díszkapumat.
1994-ben a veszprémi egyetem kitüntetéseit, az aranyból és ezüstből vert érméket, valamint az egyetem címerét terveztem.
1993-tól tagja vagyok a Magyar Heraldikai és Genealógiai Társaságnak
1993-2004 Iregszemcsei Képzőművészeti Alkotótábor, ahol a grafikai szekció vezetőjeként kedvenc műfajomnak, a rézkarcnak és akvatintának az alapjait, műhelytitkait igyekeztem átadni fiataloknak.
2006. Alapítótag a stART Alkotócsoportban

Örülni tudok a szépnek, mégsem az idill keresése a célom. Sokkal inkább az, hogy az emberről beszéljek. Nem filozofikus kínnal, hanem filozofikus mélységgel. Elsősorban a szűkebb környezet, a bennünket körülvevő tárgyak, a régen leírt és fennmaradt írások ragadnak meg. Célom az ezek mögött álló, rejtőzködő, vagy csak éppen sejthető ember megidézése. Kiállított képeimmel is “lenyomatot” szeretnék hagyni …